home > Waarom
Waarom

De Dag van de Mobiliteit laat mensen ervaren, leren en ontmoeten!

Ervaar - Het is een prachtige mogelijkheid om eens een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen en kennis te maken met een andere werkplek. Het stimuleert de nieuwsgierigheid: “is het gras inderdaad groener aan de overkant?” “Hoe zouden collega’s in een andere organisatie werken?” “Past een andere cultuur bij mij?”. En vooral is het een gezellige dag!

Leer - Meelopen met een ander geeft de gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen; qua werksituatie, maar ook in de loopbaan. Het is een veilige en laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen en vragen te stellen. Zowel voor deelnemers als voor werkplekbegeleiders een leerzame ervaring. Kortom: een dag meelopen bij een andere organisatie levert meer op dan alleen een gesprek.

Ontmoet - De Dag van de Mobiliteit verbindt de deelnemende organisaties. De contactpersonen en de medewerkers ontmoeten elkaar en leren elkaar beter kennen. De organisaties weten elkaar hierdoor beter te vinden en het netwerk van de medewerker wordt vergroot.

En! - De Dag van de Mobiliteit zet mobiliteit op de kaart. Zowel binnen de organisaties als daarbuiten. Door medewerkers voor één dag buiten de grenzen van de organisatie te laten kijken, wordt het onderwerp mobiliteit zichtbaar. De interne PR over mobiliteit draagt bij aan een cultuur, waarin beweging van medewerkers een onderwerp van gesprek is. De externe PR (zoals op social media en in dagbladen/streekbladen) zorgt ervoor dat de deelnemende organisaties hun visie op mobiliteit uitdragen.

Zie ook de informatiefolder, klik hier .